2 juni 2022
19:00

Nossebro IF

Vinst trots blek insats mot Nossebro

Möte hemma mot jumbon Nossebro och dom flesta trodde nog att det skulle lösa sig av sig självt, för det var ett GFK som inte var påkopplat alls i inledningen av matchen. Många konstiga beslut togs och man fick inte till något egentligt spel alls. Som tur är man farliga på fasta situationer och efter drygt 10 minuter får man en hörna från högersidan. Den slås med fin känsla av Albin Ek som hittar (som så ofta i år) målkungen Viktor Lid som stångar in 1-0. Efter målet får GFK ett visst lugn i sitt spel och fortsätter hota på sina fasta. Viktor kommer till ytterligare ett par chanser innan han även gör 2-0 i den 25:e minuten. Därpå tappas fokus igen med mycket felbeslut och spelet blir ängsligt. Man går ändå till pausvilan med 2-0-ledning.

I den andra halvlekens inledning har matchens förgrundsgestalt Albin Ek ett par bra aktioner när han med kraft och fart gång efter annan rinner fram längs vänsterkanten. Men det är via den andra kanten Gällstad utökar sin ledning när man sågar sig fram och bollen spelas till Joakim Johansson strax utanför straffområdet mot kortsidan till. Han spelar i sin tur snett bakåt till Mattias Johansson som tar emot bollen och placerar in den vid den bortre stolpen, 3-0. Likt den första halvleken går Gällstad därefter ner sig igen, men man kommer ändå till ett par halvchanser. I den 62:a minuten slarvar man något i försvarsspelet och tillåter Nossebro onödigt reducera till 3-1. Avslutande halvtimmen är sedan ganska chansfattig och trots att Nossebro försöker få till ytterligare reduceringsmål, hotar man inte nämnvärt och matchen slutar 3-1 till GFK.